woensdag 24 april 2019

Let's meet... Ronald

Wanneer jij naar ons kantoor belt krijg je een van de Nexworkers aan de lijn. Maar wie zijn dit nou eigenlijk en wat is hun achtergrond? Wij stellen graag al onze collega's aan jullie voor zodat jullie weten wie jullie aan de telefoon hebben. Deze keer is het de beurt aan Ronald!

Hoe lang werk je al bij Nexwork?
Na mijn studie ben ik rechtstreeks vanuit de studiebanken terecht gekomen bij Nexwork. Dit is nu alweer bijna 12 jaar geleden. Nexwork was toentertijd op zoek naar een designmedewerker. Ik heb toen een proefdag gedraaid en nu 12 jaar later, zit ik nog steeds bij Nexwork. Dit wil toch zeggen dat ik nog altijd met heel veel plezier en passie hier mag werken.

Wat zijn jouw werkzaamheden nu?
Als Senior User Experience-designer houd ik me ten alle tijden bezig met de eindgebruiker. Hierin neem ik ook het eigenaarschap voor design van begin tot eind. Tijdens dit werk moet jij jezelf ten alle tijden blijven verbeteren en innoveren. Een van de belangrijkste eigenschappen als UX-designer is: Passie voor het vak.

"Als je een goed design maakt hoef je ook nooit "klik hier!" aan te geven". - Ronald Koenen

Wat heb jij gedaan voordat je bij Nexwork kwam werken?
Voordat ik bij Nexwork begon heb ik de HBO-studie Communicatie & Multimedia Design succesvol gevolgd. Ook heb ik de studie bouwkunde gestudeerd aan de MTS in Maastricht. Naast mijn passie voor User Experience en Design, heb ik ook een passie voor Voetbal. Na 34 jaar voetbal heb ik helaas, niet geheel vrijwillig, mijn kicksen moeten opbergen. Mijn knie had een zodanige blessure opgelopen dat ik moest stoppen. Momenteel ben ik assistent trainer bij de plaatselijke voetbal vereniging SVME (1e elftal) in Eijsden. Verder ben ik ook groot fan van PSV en gelukkig zijn er binnen Nexwork nog meerdere collega’s voor deze fantastische club. In mijn vrije tijd ben ik ook te vinden achter mijn computer. Daar waar ik de nodige muziekjes aan elkaar probeer te mixen. Ook speel ik de nodige games, FIFA in het bijzonder. Naast dit alles, is mijn grootste hoogtepunt de geboorte van onze mooie dochter Nova.

Wat vind jij zo tof aan Nexwork?
Als je al bijna 12 jaar voor 1 bedrijf werkt spreekt het voor zich dat je al heel veel hebt meegemaakt binnen de muren van Nexwork. Vooral de diversiteit aan projecten spreekt mij aan. Elke keer als een nieuwe opdracht binnen komt, kriebelt het weer om aan de slag te mogen gaan voor de klant. Het uitgangspunt is dan om de bezoekers zo goed mogelijk te faciliteren en een zo gebruiksvriendelijk mogelijke oplossing aan te bieden. Ook spreekt het directe klantcontact mij heel erg aan.
Daarnaast ben je ook bezig met het totale proces. Customer Journey – Empathy Maps – Mindmaps – Prototypes en Persona’s zijn geen onbekende zaken voor je als je aan de slag wilt gaan als UX-designer bij Nexwork.

Recente berichten