donderdag 30 juni 2016

Online portaal voor a.z. Vesalius

Websites spelen voor ziekenhuizen een steeds belangrijkere rol bij het informeren van patiënten. Daarom was het hoog tijd voor een update van de online omgeving van algemeen ziekenhuis (a.z.) Vesalius in Tongeren, België. Nexwork zorgde samen met het Vlaamse Impuls Communicatie voor een moderne, toegankelijke en gebruiksvriendelijke website.

Vlaams Patiëntendossier
De oude website van a.z. Vesalius was dringend aan een update toe. Zo was er onder andere geen Content Management Systeem (CMS) waarmee medewerkers zelf de website van geschikte content kunnen voorzien. Dat zorgde er ook voor dat de website niet voldeed aan de richtlijnen van het Vlaams Patiëntendossier, het zogenoemde Vlaams indicatoren Projecten (VIP2), als het gaat om volledigheid en gebruiksvriendelijkheid voor patiënten.

Volledig nieuwe website die voldoet aan regels
Nexwork en partnerbedrijf Impuls Communicatie maakten samen een volledig nieuwe website die wel aan deze nieuwe richtlijnen voldoet. De site is nu ook responsive en goed toegankelijk via diverse apparaten. Door overzichtelijke deelpagina’s en de gebruiksvriendelijke zoekopties op basis van specialisme of arts, hebben patiënten nu gemakkelijk toegang tot praktische informatie. Denk hierbij aan relevante informatie over een ziekenhuisopname of het eenvoudig plannen van een ziekenhuisbezoek.

Voor meer informatie, neem contact op met Remco Heijnen

 

Recente berichten