Facebookfans kiezen bloggers

case Blogkampioenschap voor VTech

Facebookfans kiezen bloggers

In een zinderende online wedstrijd zoekt VTech creatieve ouders die schrijven over alles wat hen bezighoudt rondom het gezin. Van knettergekke knutsels tot zelfverzonnen spelletjes. Over kleine kwaaltjes, het allerleukste speelgoed en de beste tips om met puberende peuters om te gaan. Kortom, het dagelijks leven dat iedere ouder herkent! De 3 winnaars vertegenwoordigen VTech een jaar lang als Blogkampioenen.

Doelstelling

VTech richt zijn pijlen al enige tijd op socialinfluencermarketing. En met succes. Na testpanels en kindvloggers gaat VTech nu samen met Nexwork op zoek naar de allerbeste vader- en moederbloggers van Nederland. Het doel? Nog meer merkbeleving bij de fans creëren.

Aanpak

Na drie rondes bepaalt de jury welke drie ouders zich ‘Blogkampioen’ mogen noemen. Hiervoor moeten de bloggers diverse opdrachten uitvoeren, waaronder een take-over van het Instagramkanaal. Leden van de VTech Club op Facebook kiezen elke ronde een of meerdere publiekswinnaars. Met hun stem kunnen ze bovendien mooie prijzen winnen!

De hoofdprijs

De Blogkampioenen krijgen een jaar lang gratis producten thuisgestuurd die ze met hun kinderen mogen testen. Hun bevindingen delen ze met andere ouders via blogs, fotoreportages, uitpakvideo’s of vlogreviews. Ook nemen de bloggers gedurende het jaar de social accounts van het speelgoedmerk over en krijgen ze als eerste de laatste (product)nieuwtjes te horen. Volop user generated content dus.