NOA neemt werk uit handen

case NOA

NOA neemt werk uit handen

Afgelopen maandag heeft de livegang plaatsgevonden van de nieuwe website van NOA. De nieuwe online omgeving moet een uitkomst bieden om content met elkaar te integreren en leden te ondersteunen. Verder biedt de website een meerwaarde op het gebied van: kennisdeling, ondersteuning en collectieve voordelen.

De Nederlandse Ondernemersvereniging voor Afbouwbedrijven, afgekort als NOA, is een organisatie voor ondernemers van stukadoors-, vloeren-, natuursteen-, plafond- en wandmontage of allround afbouwbedrijven. NOA neemt aangesloten ondernemers werk uit handen. Heb je ergens geen kaas van gegeten of ben je er te druk voor, NOA staat dan voor je klaar. NOA regelt onder meer ook de cao, het pensioen en de opleidingen in de bedrijfstak.

De noodzaak van een nieuwe website kwam voort uit het feit, dat NOA graag al haar websites, inclusief de database van haar leden, middels één CMS (Umbraco) wil kunnen beheren. Ondanks dat er sprake is van één CMS heeft iedere website een eigen ‘gezicht’, maar zorgt de opbouw van de sites voor eenheid. Nexwork hielp hen hierbij en bracht in samenwerking met NOA het gewenste eindresultaat. Nexwork nam de ontwikkeling van verschillende platformen voor haar rekening. Hierbij werd een multiple CMS ontwikkeld voor diverse websites van NOA. Nexwork zorgde ervoor dat de websites eenvoudig beheerd kunnen worden, zowel qua techniek als de gepubliceerde content.

Op het gebied van exclusiviteit wordt dankzij de nieuwe online omgeving een groot voordeel behaald voor haar leden. Denk hierbij aan: exclusieve kennisbank-items, een login waar de leden zelf hun persoonlijke pagina kunnen bijwerken en een ledendossier met exclusieve documentatie. NOA laat weten trots te zijn op het resultaat: “Dankzij een goed voorbereide strategiesessie met stakeholders en vervolgens een intensieve samenwerking en regelmatig brainstormen en overleg met het team van Nexwork zijn heel veel wensen praktisch vervuld. Er was ruimte om bij voortschrijdend inzicht aanpassingen door te voeren. Dat werkte heel prettig”, meldt Erica van Aken van NOA. En webmaster Jolanda Reede is enthousiast over de gebruiksvriendelijkheid van het CMS: “Ik ben ook heel blij dat ik alles modulair op kan bouwen, zodat we nu een afwisselende en makkelijk te vernieuwen website hebben.”

Door de komst van een (multiple sites) CMS, wordt ook op het gebied van analyse stappen gemaakt. De online omgeving geeft onze ervaren online marketeers de mogelijkheid om alle websites individueel en vooral ten opzichte van elkaar te analyseren. De meerwaarde hiervan is dat NOA hierdoor een optimaal beeld krijgt van de bezoekers van hun websites (zowel van haar leden als andere bezoekers). Op deze manier kan er proactief worden ingespeeld op de wensen en behoeften van de leden en andere bezoekers.

Wilt u meer weten? Ga dan naar www.noa.nl of neem gerust contact met ons op.