woensdag 8 juni 2016

Nexwork verbindt bouwers en bewoners

Het project Buitenring Parkstad Limburg moet zorgen voor een snellere, betere verbinding tussen gemeenten in de regio Parkstad (omgeving Heerlen) en het achterland. Nexwork bracht online de lijntjes bij elkaar in een moderne, informatieve website voor omwonenden en andere belanghebbenden.

De Buitenring Parkstad Limburg moet de bereikbaarheid binnen de regio Parkstad sterk verbeteren. Het 26 kilometer lange traject zorgt voor een vlotte verbinding tussen gemeenten in de regio en de (inter)nationale wegen. Ook hoeft er straks minder verkeer door woonkernen te rijden, waardoor de leefbaarheid in dorpen en steden van Parkstad toeneemt. De Provincie Limburg verwacht dat de Buitenring de lokale economie een impuls geeft en ook de verkeersveiligheid verbetert.

Veranderde communicatiebehoefte
De eerste schop ging begin dit jaar in de grond. Daarmee veranderde de communicatiebehoefte: van algemene informatie over het project,  naar specifieke gebiedscommunicatie over werkzaamheden, omleidingen en mogelijke overlast. Dit vraagt uiteraard een andere tone of voice, informatiestructuur en opmaak. Nexwork gaf de website een grondige make-over, zodat bezoekers snel geïnformeerd worden over het project.

Werkzaamheden in één oogopslag
Een interactieve kaart informeert gebruikers en omwonenden continu over de plaats, ingangsdatum en duur van de werkzaamheden. Zo is in één oogopslag duidelijk waar en wanneer er gewerkt wordt. Niet alleen is de look & feel precies toegesneden op specifieke doelgroepen, ook de back-end van de site is vernieuwd met een update van het CMS. 

Meer weten? Neem dan contact op met Remco Heijnen 

 

 

 

Recente berichten