Een nieuwe koers

Gilde Opleidingen gaf bij Nexwork aan dat ze graag een nieuwe koers wilde varen waarin de scholengemeenschap zich profileert als onderwijspartner van alle leeftijden. Onder het motto “een leven lang leren” staat vakgericht, lokaal en persoonlijk onderwijs centraal. Gilde Opleidingen stapt hierbij over op een nieuwe merkenstructuur, waarbij ruim 140 opleidingen onderverdeeld worden per school. Nexwork ging deze uitdaging aan.

Heb je vragen?

Neem contact op met Remco voor al je vragen over dit project!

Remco
Remco Heijnen
Director
+31 6 20 13 98 84 r.heijnen@nexwork.nl
Ik wil graag meer weten

Een nieuwe online omgeving

Om de studenten, ouders en het bedrijfsleven gericht van dienst te kunnen zijn, is de online omgeving van Gilde Opleiding aangepakt. De nieuwe online omgeving van Gilde Opleidingen vormt de basis van de communicatie met de verschillende doelgroepen.

Om een online omgeving te creëren die in alle opzichten naadloos aansluit bij de (informatie)behoeften van de belangrijkste doelgroepen van Gilde Opleidingen, zijn we gestart met een uitgebreid strategisch traject. In verschillende sessies met online strategen van Nexwork en een vaste delegatie aan mensen vanuit Gilde Opleidingen werden de belangrijkste doelgroepen gedefinieerd.

Strategische Sessie Nexwork customer journey
“Nexwork is meer dan een geschikte partij gebleken, een partner die ons op een prettige manier scherp weet te houden op onze doelstellingen"
Thijs Metsemakers - Gilde Opleidingen

Voortdurend inspelen op wensen en gebruikersbehoeftes

De customer journey van iedere persona hebben wij vervolgens door vertaald naar een effectief UX-design dat inspeelt op de gedragingen en karaktereigenschappen van de belangrijkste doelgroepen.

Door deze strategische basis zijn wij in staan geweest om diverse online platvormen te ontwikkelen voor Gilde Opleidingen die optimaal inspelen op de gebruikersbehoeftes van hun diverse doelgroepen.

Omdat doelgroepen met hun tijd mee veranderen, hebben wij funnels en KPI’s ingericht in Google Analytics zodat wij de online omgevingen kunnen blijven optimaliseren om te kunnen blijven voldoen aan de gebruikersbehoeftes. 

15

Scholenwebsites

1

Intranet omgeving

1

Website voor het bedrijfsleven

1

Corporate website

Project preview
4 Opleidingen Detail Gildezorg 7 Locaties Overzicht Gilde opleidingen Gilde opleidingen mobile design 4 Opleidingen Detail Gildezorg 7 Locaties Overzicht Gilde opleidingen Gilde opleidingen mobile design

Over Gilde Opleidingen

Gilde Opleidingen is traditioneel een grote naam binnen het mbo. Al tientallen jaren is Gilde Opleidingen dé mbo-opleider in Midden- en Noord-Limburg. 
Gilde Opleidingen is een actieve onderwijspartner in de regio. Samen met stakeholders uit de beroepspraktijk, werkt Gilde Opleidingen intensief samen om ervoor te zorgen dat theorie en praktijk voor jongeren en volwassen studenten naadloos in elkaar overgaan. 

Meer weten over deze case? Remco beantwoordt al je vragen.

Over Nexwork
(part of Conclusion)

Nexwork is een online bureau voor alle complexe online vraagstukken. Strategisch, doordacht en een tikkeltje eigenwijs. Een bureau zonder langdradige communicatie maar korte lijnen, proactieve houding en daarbij trots onderdeel van Conclusion.

Ik wil graag meer weten