Toegankelijkheidsverklaring

Nexwork ontwikkelt voor tal van klanten websites en online platformen. Digitaal toegankelijke websites worden steeds belangrijker om een drempelvrije digitale samenleving te bereiken. Zo ontwikkelden wij voor onze klanten al websites, die voldoen aan de WCAG 2.1 AA richtlijnen. Op deze manier is nagenoeg iedereen in staat deze website te bezoeken en (interactief) te gebruiken, ongeacht wijze van navigeren, audio/visuele beperkingen of laaggeletterdheid. Ook de website van Nexwork (www.nexwork.nl) is daarom volgens deze richtlijnen ontwikkeld. Zo kunnen bezoekers gebruik maken van hun voorleesfunctie, zijn de contrastkleuren in orde gemaakt en kan er met het toetsenbord worden genavigeerd.

Vanzelfsprekend hebben wij onze eigen website van A tot Z ontwikkelt. Ook het beheer van de website verzorgen wij intern. Onze specialisten zijn allen op de hoogte van de toegankelijkheidsrichtlijnen en gaan dan ook zorgvuldig om met de content van deze website. Op deze manier trachten wij de content toegankelijk en begrijpelijk te maken voor iedereen

Nexwork beschikt over professionals, met uiteenlopende functies, die dagelijks bezig zijn met vraagstukken rondom WCAG en digitoegankelijkheid. Zo ontwikkelden wij onze eigen tool, waarmee websites gescand kunnen worden in hoeverre zij voldoen aan de WCAG richtlijnen. Daarnaast voeren wij tevens handmatige controles uit voor onze klanten, om hun websites compliant te maken. Dit hebben wij dan ook op onze eigen website toegepast. Wij hebben een interne test uitgevoerd naar de digitale toegankelijkheid van onze website. De issues die uit deze rapportage naar voren zijn gekomen hebben wij dan ook aangepast. Deze toetsing zullen wij jaarlijks herhalen, om zorg te dragen dat onze website niet alleen compliant is, maar dit ook blijft. De volgende controle staat geplant voor Q1 2022.

Wij dragen zorg voor zowel de ontwikkeling van de website als van de content en zorgen ervoor dat deze website voor iedereen toegankelijk en begrijpelijk is. Mocht er zich onverhoopt toch een probleem voortdoen of is de website (of een gedeelte daarvan) niet toegankelijk. Neem dan gerust contact met ons op.

Datum van de verklaring

09 april 2021