In het kort

Nexwork is exclusief online partner van Vebego. Wat begon met een enkele vraag, groeide uit tot een jarenlange partnerschap. Een complete rebranding en herontwikkeling van de digitale systemen was nodig om de ambitie gericht op groei, positionering en impact, onder één enkel merk waar te maken.

Neem contact op

Remco beantwoordt al je vragen rondom dit project.

Remco
Remco Heijnen
Director
+31 6 20 13 98 84 r.heijnen@nexwork.nl
Ik wil graag meer weten

Een uniforme uitstraling met eigen identiteiten

Vebego is een internationale groep van bedrijven, oorspronkelijk opgericht als familiebedrijf en kampioen in de wereld van schoonmaak, groenvoorziening, facility management en zorg. Met meer dan 40.000 collega’s in vier landen streven ze ernaar om maatschappelijke waarde te creëren door middel van betekenisvol werk. Werk met een betekenis en positieve maatschappelijke bijdrage als rotsvast fundament voor hun klanten. Dankzij deze overtuiging en inzet is het doel van Vebego om uit te groeien tot een van de grootste en meest inclusieve werkgevers in Europa verdeeld over ruim 40 Vebego bedrijven.


De volgende stap in het realiseren van de strategische ambitie van Vebego beoogde een veranderende werkwijze en bedrijfsidentiteit. Hun ambitieuze project, gericht op groei, positionering en impact, onder één enkel merk, was een krachtige stap naar het realiseren van hun strategie en visie. Dit pad naar unificatie betekende niet alleen een nieuwe huisstijl en bedrijfscultuur, maar ook een complete herstructurering van hun technische infrastructuur. Op het gebied van online communicatie heeft Vebego een jarenlange en waardevolle samenwerking met Nexwork (part of Conclusion). Voor de nieuwe webomgevingen van Vebego werd gekozen voor een stabiele en opensource CMS waarin de gehele Vebego organisatie optimaal hun werkzaamheden kunnen uitvoeren en etaleren. Door gebruik van Umbraco en haar functionaliteiten heeft Nexwork (part of Conclusion) een compleet nieuw platform ontwikkelt met nieuwe structuren, functionaliteiten en vernieuwde designs.

Het kruispunt van uitdaging en verandering

De rebranding en de doorontwikkeling van de strategische ambitie van Vebego om de dochterondernemingen te laten opereren onder één naam bracht een complexe uitdaging met zich mee. Het raakte elk aspect van de organisatie, van de herontwikkeling van hun huisstijl en bedrijfscultuur tot de vernieuwing van hun online aanwezigheid en webomgevingen. Om de vernieuwde ambitie online door te trekken was de doorontwikkeling en realisering van vernieuwde webomgevingen en systemen nodig. Dit ook met een vernieuwing in de gebruikte Umbraco omgevingen en functionaliteiten. Zonder optimale ontwikkeling en implementatie van deze systemen, liep Vebego het risico dat de integratie van de verschillende dochterondernemingen binnen het merk niet naadloos zou zijn. Zo maakten de verschillende ondernemingen gebruik van eigen API systemen, koppelingen en CRM systemen die optimaal samen zijn gekomen binnen de nieuwe Vebego omgevingen.

Vebego Case
Met de hulp van Nexwork hebben we onze identiteit online leven in geblazen. Door het vakmanschap en toewijding van Nexwork is ervoor gezorgd dat onze bedrijven snel en efficiënt aan de slag konden gaan met de nieuwe digitale omgeving.
Marc - Digital specialist, Vebego Group
Compilatie
40

bedrijven

40 k

werknemers

1

merkidentiteit

Strategische transformatie door digitale innovatie

In samenwerking met Vebego heeft Nexwork (part of Conclusion) een volledig nieuw platform ontwikkeld met inbegrip van een nieuwe structuur, een nieuw Umbraco systeem, nieuwe functionaliteiten en designs. Het nieuwe platform houdt rekening met toegankelijkheidseisen, zorgt voor centralisatie, schaalvoordeel en biedt een technisch hoogwaardige oplossing met een frisse uitstraling. Zo zijn er in totaal meer dan 40 websites, 1000 artikelen en 5000 webpagina’s gemigreerd en geredirect naar een volledig gezamenlijk Umbraco platform onder de Vebego naam. De Umbraco CMS diensten worden gebruikt om de online positionering vorm te geven, waarbij de uitdagingen van het bepalen van de benodigde functionaliteiten en het implementeren van de nieuwe huisstijl worden overwonnen. Één merkidentiteit en design, met bijbehorende front-end elementen, verspreid over verschillende Umbraco systemen met hetzelfde gebruikersgemak. Zo werd er met het gebruik van de Umbraco diensten een platform neergezet dat intern meer gestructureerd en geoptimaliseerd is voor gebruik binnen de verschillende dochterondernemingen en medewerkers van Vebego.

Technisch gezien zorgde de nieuwe omgevingen voor een platform met geoptimaliseerde snelheid, toegankelijkheid, beveiliging en performance. Zo is het platform voor Vebego geïntensiveerd qua mogelijkheden en functionaliteiten maar ook geoptimaliseerd voor een optimaal technisch niveau. Er wordt binnen het platform gebruik gemaakt van verschillende API koppelingen voor een goede samenwerking met bestaande programma’s binnen Vebego. Het ontwerp is dynamisch en met verschillende mogelijkheden aanpasbaar voor alle Vebego ondernemingen. Zo zijn er andere
headers, integraties en visuele elementen mogelijk die aan de hand van de wensen van de Vebego bedrijven kan worden aangepast. Het gehele platform wordt dagdagelijks onderhouden en geoptimaliseerd door Nexwork (part of Conclusion) en Vebego voor de beste ervaringen op gebied van gebruikersgemak, technische prestaties en marketing.

Resultaatgericht succes

De resultaten van deze ambitieuze onderneming zijn indrukwekkend: Vebego heeft nu een versterkte online aanwezigheid, met herstructureerde websites, verbeterde content en verbeterde Analytics omgevingen. Door de efficiëntere inrichting van het platform werden kosten in doorontwikkeling bespaard. De nieuwe website biedt een betere vindbaarheid, duidelijkere communicatie over de diensten van Vebego, verbeterde techniek en het belangrijkste; uniformiteit. Deze verbeteringen dragen bij aan de lange termijn doelstellingen, de vernieuwde branding van Vebego, en versterken hun positie in de markt. Bij Nexwork en Conclusion Experience zijn we trots op het feit dat we bedrijven zoals Vebego ondersteunen bij hun digitale transformatie. Met deze herpositionering en rebranding is Vebego nu beter uitgerust dan ooit om hun voorbeeldrol voort te zetten en hun toekomstige groei te stimuleren. We kijken uit naar een voortdurende samenwerking met Vebego en zijn enthousiast om te zien hoe ze blijven groeien en evolueren met hun nieuwe digitale platform.

Vebego Websites
Project preview
Vebego 1 Vebego 2 Vebego 3 Vebego 5 (1) Vebego Websites

Over Vebego

Familiebedrijf Vebego is opgericht in 1943 en uitgegroeid tot een krachtig collectief met dochterbedrijven en joint ventures in Nederland, Zwitserland, Duitsland en België. De 40.000 medewerkers werken in facilitaire dienstverlening en zorg. Vebego wil goed doen en al haar medewerkers betekenisvol werk bieden, vanuit de overtuiging dat dat de meeste toegevoegde waarde oplevert voor haar klanten en de maatschappij.

Meer weten over deze case? Remco beantwoordt al je vragen.

Over Nexwork
(part of Conclusion)

Nexwork is een online bureau voor alle complexe online vraagstukken. Strategisch, doordacht en een tikkeltje eigenwijs. Een bureau zonder langdradige communicatie maar korte lijnen, proactieve houding en daarbij trots onderdeel van Conclusion.

Ik wil graag meer weten