In het kort

Samen met Zuid-Limburg Bereikbaar zijn we in 2019 het traject gestart voor het ontwikkelen van een nieuw platform dat dient als informatievoorziening voor de bereikbaarheid van Zuid-Limburg en alles wat te maken heeft met duurzaamheid in vervoer.

Meer weten over dit project?

Neem contact op met Remco!

Remco
Remco Heijnen
Director
+31 6 20 13 98 84 r.heijnen@nexwork.nl
Contact

Mobile first voor een optimale weergave

Vanuit de strategische sessies hebben we ons gericht op drie doelgroepen: de bezoekers, forenzen en inwoners die van en naar Maastricht reizen. In samenwerking met het team van Zuid-Limburg Bereikbaar hebben we op basis van de sitemap een prototype / wireframes gemaakt. Deze sitemap is tijdens een van de strategische sessies ontwikkeld. Vanuit de mobile first-gedachte is de mobiele structuur als eerste ontworpen, waardoor de belangrijkste functies en elementen als eerste naar boven kwamen. Zo ontwikkelden we een optimale weergave voor de mobiele versie van Zuid-Limburg Bereikbaar.

Wireframe

Er vallen in totaal 6 websites on Zuid-Limburg Bereikbaar:

  • Zuid-Limburg Bereikbaar
  • Maastricht Bereikbaar
  • Maak de beweging
  • Logistiek Bereikbaar
  • Energieakkoord Maastricht
  • mobi-markt.nl
6

Websites

Van wireframe en design naar website

In samenspraak met Zuid-Limburg Bereikbaar hebben we wireframes ontwikkeld, zijn de uiteindelijke designs vormgegeven en hebben we gebruik gemaakt van een User Interface kit. Dit wordt ook wel een design system genoemd. Hierin wordt duidelijk gemaakt welke fonts, kleurgebruik, iconen, widgets of andere “bouwstenen” er gemaakt moeten worden voor de website van Zuid-Limburg Bereikbaar en de bijbehorende websites. Het platform is namelijk ontwikkeld op basis van 4 nieuwe websites: Zuid-Limburg Bereikbaar, Maastricht Bereikbaar, Maak de Beweging en Logistiek Bereikbaar.

Vrij snel na oplevering van deze websites hebben we doorontwikkeld met nóg 2 nieuwe websites: Ontdek de E-car en Energieakkoord Maastricht (een initiatief vanuit de Gemeente Maastricht).

Samenwerking

Door de korte lijnen en goede samenwerking hebben we met het team van Zuid-Limburg Bereikbaar in de design fase een snelle afstemming kunnen maken over de ontwerpen die er waren. Doordat het design system er was konden onze developers ook snel gebruik maken van de goedgekeurde “bouwstenen”.

Multiscreen
Project preview
1 4 3 2 5 6

Over Zuid-Limburg Bereikbaar

Programmabureau Zuid-Limburg Bereikbaar is een samenwerkingsverband van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Provincie Limburg en de Zuid-Limburgse gemeenten. Samen met vele partners werkt Programmabureau Zuid-Limburg Bereikbaar aan bereikbaarheid, efficiënter autogebruik en duurzame mobiliteit. Voor een gezond woon-, werk- en leefklimaat in de regio.

Meer weten over deze case? Remco beantwoordt al je vragen.

Over Nexwork
(part of Conclusion)

Nexwork is een online bureau voor alle complexe online vraagstukken. Strategisch, doordacht en een tikkeltje eigenwijs. Een bureau zonder langdradige communicatie maar korte lijnen, proactieve houding en daarbij trots onderdeel van Conclusion.

Ik wil graag meer weten