Over Vue.js

Vue JS is een krachtig framework dat helpt bij het bouwen van interactieve en gebruiksvriendelijke websites en applicaties. Het is gebaseerd op Javascript, een van de bouwstenen van het internet. In de volksmond wordt het ook wel gewoon “Vue” genoemd. Wij werken met Vue 3, de nieuwste versie met nog meer krachtige mogelijkheden.  

Waarom wij hiervoor gekozen hebben? De keuze voor Vue ging niet over één nacht ijs, maar uiteindelijk waren we helemaal overstag door het gemak van implementatie en de krachtige mogelijkheden die het biedt. Ook is het een stabiele techniek die wel volop in ontwikkeling blijft. 

Meer interesse in Vue.js?
Frame 30
Erik de Vos
Front-end Developer
+31(0)645127417 e.vos@nexwork.nl

Krachtig en flexibel 

De krachtige mogelijkheden die Vue biedt zijn ideaal voor complexe websites waarin continu veel verandert. Je ziet het misschien niet aan de buitenkant, maar het wordt wereldwijd in miljoenen websites gebruikt, zoals die van Nintendo, Behance, en Mijnoverheid.nl. 

Heb je al een website? Geen probleem. Je kunt ervoor kiezen om Vue toe te passen op een specifiek onderdeel van je website. Maar je kunt er ook voor kiezen je hele website of applicatie helemaal vanaf de grond er mee op te bouwen. Het werkt daarnaast zonder problemen samen met vele bestaande beheersystemen waaronder onze favoriet; Umbraco. 

Interactief 

Iedereen heeft het wel eens meegemaakt: je vult online een formulier in, drukt op verzenden, en door een fout ben je alles kwijt wat je had ingevuld! Met Vue gebeurt alles direct terwijl je typt, klikt of scrolt, wat de gebruikerservaring aanzienlijk verbetert.

Dankzij Vue kunnen websites en applicaties snel reageren op de acties van de bezoeker. Dit betekent bijvoorbeeld dat gebruikers directe feedback ontvangen wanneer ze interactie hebben met knoppen, filters, tekstvelden en lijstjes op een pagina. En dat alles zonder dat de pagina telkens opnieuw hoeft te laden.

Modulair 

Vue is gestructureerd op een manier waarbij een webpagina wordt opgedeeld in herbruikbare bouwblokken, genaamd componenten. Voorbeelden hiervan zijn een zoekbalk of een lijst met berichten. Heb je dezelfde functionaliteit elders op de site nodig? Geen probleem! Bovendien worden deze onderdelen alleen ingeladen wanneer ze nodig zijn, wat niet alleen zorgt voor snellere laadtijden, maar ook voor een verbeterde gebruikerservaring.

Animatie 

Veel websites missen vaak flair. Animatie speelt een belangrijke rol om websites aantrekkelijker en visueel interessanter te maken. Daarnaast kunnen animaties belangrijke visuele feedback bieden voor interacties zoals klikken of tikken. De nieuwste versie van Vue biedt uitgebreide mogelijkheden voor het toevoegen van vloeiende overgangen tussen schermen, wat de dagelijkse interactie met websites veel aangenamer maakt.

Wij kijken met enthousiasme uit naar de toekomst met Vue en al zijn krachtige mogelijkheden, met als doel nog betere ervaringen te creëren. Is dit iets voor jou?

Pexels Fauxels 3184611