De kracht van .NET

Ontdek de krachten van .NET en waarom de developers van Nexwork .NET gebruiken voor het ontwikkelen van onze websites. Bij Nexwork combineren we onze expertises van Strategie, Online Marketing, Design en Development om de ultieme website te ontwikkelen voor onze klanten. .NET is daarbij een zeer belangrijk element in onze ontwikkelingsformule.

Vragen?

Vragen over .NET? Onze developers kunnen je er alles over vertellen!

Steve
Steve Vaneeckhout
Back-end developer
+31 (0)43 604 90 71 s.vaneeckhout@nexwork.nl
Vraag onze developer

Wat is .NET?

ASP.NET (de web variant van .NET) is een ontwikkelingsframework van Microsoft dat werkt met de programmeertaal C# (C Sharp). Dit framework helpt om krachtige oplossingen te creëren en applicaties te ontwikkelen. 

.NET is een van de grootste ontwikkelingsframeworks ter wereld, en wordt daardoor vaak gebruikt als grondlegging van een (web)applicatie. Umbraco, het CMS dat door Nexwork gebruikt wordt, maakt ook gebruik van .NET.

Voordelen van .NET

ASP.NET is in 2002 ontwikkeld door Microsoft als opvolger van het eerder ontwikkelde ASP. Sindsdien heeft Microsoft door de jaren heen het .NET framework constant verbeterd, waardoor .NET nu een van de meest gebruikte programmeerframeworks ter wereld is. 

Developers gebruiken .NET, omdat:

  1. Het opensource is - Open Source betekent dat de broncode van het .NET framework publiek toegankelijk is. Iedere nieuwsgierige developer kan dus een kijkje in de broncode nemen. Dit is zeer handig, aangezien er bij het maken van custom code vaak ook kennis van de broncode van .NET nodig is. Bovendien is er altijd de mogelijkheid voor developers buiten Microsoft om .NET te verbeteren. Zo blijft het framework innovatief, up-to-date en blijft de community altijd groeien.
  2. Cross-platform is - Windows, Mac of Linux? Het maakt niet uit. Op alle platformen kun je een .NET (web)applicatie programmeren en gebruiken. Zo hoeven developers geen rekening te houden met het systeem van de gebruiker en kunnen ze meer tijd stoppen in de kwaliteit van de applicatie.
  3. Hoge productiviteit - .NET biedt een groot aantal tools, bibliotheken en frameworks die developers helpen om meer productief te werken en sneller kwalitatief goede applicaties te maken. Er is een grote selectie aan externe bibliotheken beschikbaar waaruit developers kunnen kiezen, wat ervoor zorgt dat ze hun tijd effectief kunnen besteden aan het maken van hun applicatie.
  4. Omvang en integraties - .NET is snel en makkelijk schaalbaar en te gebruiken door groot aantal gebruikers. Ook is het framework uitermate geschikt voor het uivoeren van grote hoeveelheden verzoeken. Dit zorgt er ook voor dat .NET erg geschikt is voor integraties met andere applicaties en services. 

En dat blijkt te werken! Ondertussen maken al meer dan 5 miljoen developers gebruik van het .NET framework, waaronder de developers van Umbraco.

Umbraco

Een Content Management System (CMS) bevindt zich altijd in een dilemma: hoe maken we een website flexibel, maar ook consistent? Hoe zorgen we ervoor dat beide developers en CMS gebruikers de website op een prettige manier kunnen opbouwen? Daar speelt .NET een rol in.

Umbraco maakt gebruik van ASP.NET MVC, wat via de zogenaamde Model View Controller (MVC) structuur werkt. Iedere webpagina heeft een Model, View en Controller. De Model is eigenlijk de blueprint van de pagina. Deze bepaalt wat voor soort content er op de pagina moet gaan staan. Bijvoorbeeld een stukje tekst, of een afbeelding. De View bepaalt hoe deze content precies op de pagina weergeven moet worden. En de Controller zorgt ervoor dat de informatie uit de Model correct in de View wordt gezet.

Via deze opzet is het mogelijk om soortgelijke pagina's (denk bijvoorbeeld aan de nieuwspagina's op een website) op een zelfde manier op te bouwen, terwijl iedere pagina uniek blijft. Zo blijft de website niet alleen consistent, maar is het ook nog gemakkelijk om de webpagina's in te vullen.

Umbraco zorgt er vervolgens voor dat de CMS gebruikers de website op een simpele manier kunnen aanpassen. Zo heb je flexibiliteit én consistentie!

Interesse?

Ben je geïnteresseerd in een meer gedetailleerde uitleg over hoe wij Umbraco en .NET gebruiken om unieke en flexibele websites te ontwikkelen? Neem gerust met een van onze developers contact met ons op, wij vertellen je graag meer!

Vacature alert
Wij zoeken een Back-end developer