Welke AI tools zijn onmisbaar in je werk als professional?

Wil je als professional de diepgang in een onderwerp zoeken, dan zul je het moeten begrijpen. De afgelopen maanden heeft Nexwork de mogelijkheden van AI verkend. De afgelopen weken hebben wij onze bevindingen aan jullie gepresenteerd. In ons derde en laatste artikel over AI, bespreken we verschillende AI tools die onmisbaar zijn gebleken voor onze workflow. Naar onze mening zijn dit de beste AI tools voor professionals. 

Vragen?

Neem gerust contact op met Sander.

Sander
Sander van Dijk
Online Marketeer
0612674880 s.vandijk@nexwork.nl

De AI revolutie raasde als een storm door ons digitale landschap heen, maar gaat nu langzaam liggen. De afgelopen periode zijn er verschillende tools ontwikkeld die het werk van professionals makkelijker maken.

Dit zijn de tools die wij aanbevelen. We delen deze graag met jullie en hopen dat jullie hier je voordeel mee kunnen doen. AI zien wij namelijk niet als een doel, maar als een middel. Uiteindelijk zal input van mensen altijd nodig blijven.

Perplex GPT (1)

Perplex GPT
Voor content schrijvers met een Umbraco-website is Perplex GPT een goede toevoeging. De tool kan automatisch metatitels en beschrijvingen invullen voor webpagina’s en helpt contentmarketeers met het beheren van hun meta-titels en beschrijvingen. Suggesties voor metatitel en metabeschrijving worden gegeven op basis van de pagina-inhoud en gegenereerd door ChatGPT 3.5 en 4.0.

(Interesse in deze plug-in? We helpen je graag met het installeren van deze plug-in!)

Better GPT

BetterGPT
BetterGPT is volledig gratis te gebruiken voor iedereen. Het is een aangepaste versie van ChatGPT. Er zijn veel automatische prompt-engineering functies toegevoegd die je prompt verbeteren én je kunt de verschillende parameters (uit ons vorige artikel) automatisch instellen. Hierdoor kun je op een veel makkelijkere manier invloed uitoefenen op de generatieve teksten.

Github Copilot

GitHub Copilot
GitHub Copilot is een AI-aangedreven tool die automatische code-aanvulling en suggesties biedt tijdens het programmeren. Onze Nexwork-developers maken dankbaar gebruik van Github Copilot om hun code na te kijken. Het bespaart tijd en geeft consistente code, maar het is helaas niet altijd 100% accuraat in haar doelstellingen. Een AI begrijpt het niet altijd zoals een mens het bedoeld. Het begrip van een mens ontbreekt. Toch wordt het door veel developers als een waardevolle en onmisbare tool gezien.

Microsoft Co Pilot

Microsoft Co-Pilot
Microsoft Co-Pilot is helaas nog in ontwikkeling, maar het is een tool waar we heel erg naar uitkijken. Een bijzondere functie die ze hebben aangekondigd, is dat de AI gebruik kan maken van je eigen bedrijfsdata (op een privacy-proof manier!). Hierdoor kan de AI teksten genereren, gebaseerd op je eigen business data. Een e-mail genereren aan je collega op basis van de notulen van een meeting is hierdoor binnen een aantal seconden mogelijk. 

Photshop Beta (1)

Photoshop Beta
De laatste beta versie van Photoshop heeft een aantal nieuwe functies. De ‘’Generatief Uitbreiden’’ en ‘’Generatief invullen’’ functie. Deze functies zijn in staat om een afbeelding uit te breiden of in te vullen door het gebruik van generatieve AI. Een functie waar we dankbaar gebruik van maken bij ‘’quick and dirty’’ designs. Al vrij snel krijg je een idee van hoe het kan uitzien.  Vervolgens gaan we zelf aan de slag. 

Midjourney AI (2)

Midjourney
Midjourney is een generatief programma en AI service die designs vanaf scratch kan genereren. Midjourney is in staat om foto’s samen te voegen, maar ook in staat om nieuwe designs te vormgeven. We gebruiken Midjourney op dit moment vooral om inspiratie op te doen. 

Meer weten?
Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste kennis in het online domein? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief! Wil je graag eens met ons in gesprek voor ondersteuning? Neem contact met ons op! 

Contact
Frame 31
Roy Quaedackers
Online Marketeer
+31(0)645047977 r.quaedackers@nexwork.nl