De online wereld evolueert voortdurend en brengt nieuwe trends met zich mee die de manier waarop we communiceren, werken en informatie zoeken verandert. Zoals nieuwe technologieën, nieuwe manieren van interactie met websites of apps, of veranderingen in de manier waarop bedrijven online zaken doen. Bij Nexwork vinden we het belangrijk om deze trends in de gaten te houden. Zo blijf je altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en zorg je ervoor dat je een goede positie hebt tegenover je concurrenten.

Hieronder 4 voorbeelden van online trends die op dit moment populair zijn.

Benieuwd hoe je deze het beste inzet?

Neem gerust contact op met Julian.

Juliandemoor
Julian de Moor
Front-end Developer
06 82 62 14 73 j.moor@nexwork.nl

Personalisatie

Personalisatie in de e-commerce is niet langer een luxe, maar een noodzaak. Met behulp van personalisatie-technologieën kunnen bedrijven hun klanten beter bedienen door aangepaste inhoud te leveren die is afgestemd op hun interesses, behoeften en voorkeuren. Dit kan resulteren in hogere conversiepercentages, betere klanttevredenheid en uiteindelijk meer omzet.

Er zijn verschillende manieren waarop personalisatie kan worden bereikt. Dit kan variëren van eenvoudige aanbevelingen op basis van vorige aankopen of zoekopdrachten, tot gepersonaliseerde aanbiedingen. Bovendien kan personalisatie ook de gebruikerservaring verbeteren door de website-ervaring te personaliseren op basis van bijvoorbeeld locatie, tijdzone of taal.

Sweet Food Snout Different Difference Gummi Bears Fruit Gums Exception Standing Out Gummy Bears Diversification 948571
2

Digitale toegankelijkheid

Digitale toegankelijkheid is een andere trend die steeds belangrijker wordt in de online wereld. Dit verwijst naar het ontwerp van websites en apps om ze toegankelijker te maken voor mensen met een handicap, zoals visuele of gehoorproblemen. Het doel is om ervoor te zorgen dat iedereen, ongeacht hun vaardigheden, in staat is om toegang te krijgen tot en gebruik te maken van digitale inhoud.

Tijdens ons designproces zorgen wij er altijd voor dat onze websites WCAG (Web Content Accessibility Guidelines) toegankelijk zijn. WCAG zijn richtlijnen om de toegankelijkheid van webcontent te verbeteren. Vanaf 2025 is het ook verplicht om de WCAG richtlijnen toe te passen op je webcontent. Is jouw website al WCAG toegankelijk?

Er zijn verschillende manieren om digitale toegankelijkheid te bereiken, zoals het gebruik van duidelijke en eenvoudige taal, het aanbieden van alternatieve tekst voor afbeeldingen, en het zorgen voor voldoende contrast tussen tekst en achtergrondkleuren. Door digitale toegankelijkheid te implementeren, kunnen bedrijven een groter publiek aanspreken en zo ook hun bereik vergroten.

AI (Artificial Intelligence)

AI is een andere trend die de manier waarop wij content en data bestuderen verandert en verbetert. Met behulp van AI-technologieën kunnen bedrijven gegevens analyseren en verwerken op een manier die menselijk niet mogelijk is. Neem bijvoorbeeld Google Analytics, AI zorgt voor een verbeterde gebruikerservaring. Het is nog nooit zo makkelijk geweest om informatie te vinden. Zo kun je bijvoorbeeld vragen stellen als “Welke dag in februari heeft het hoogste bezoekersaantal”, de AI-technologie geeft je direct het overzicht van deze informatie.

AI-technologieën kunnen ook worden gebruikt om chatbots en virtuele assistenten te ontwikkelen, die klanten 24/7 kunnen helpen. Dit kan leiden tot een betere klanttevredenheid en een meer efficiënte klantenservice. Neem bijvoorbeeld het opkomende ChatGPT, een zoekmachine die AI-gegenereerde content kan opleveren binnen een paar minuten. Als bedrijf is het belangrijk om deze ontwikkelingen in de gaten te houden en te implementeren in je werk.

1
Sint Servaasbrug Wyck

Videomarketing

Videomarketing is een krachtige manier om interactie te krijgen met je doelgroep. Je kunt je naamsbekendheid vergroten, communicatie verbeteren en daardoor meer betrokken zijn bij jouw klanten. Denk bijvoorbeeld aan een promotie video, een Explainer video of een interessante Webinar waarin je interesse wekt en antwoorden geeft op de vragen van je doelgroep.

Door video’s persoonlijker te maken creëer je een gevoel van vertrouwen. Bovendien zit er in een video een hoop meer emotie dan in een stuk tekst, maar hoe kun je de aandacht van een kijker vasthouden? Daarvoor kun je een spanningsboog toepassen en is het belangrijk dat de video niet te lang duurt. Dus bouw spanning op en ‘’save the best for last’’!