Speel video af
Nieuw jaar, nieuwe naam

case BAM Woningbouw wordt BAM Wonen

Nieuw jaar, nieuwe naam

BAM Woningbouw loopt al jaren voorop in de woningmarkt. Niet alleen met het bouwen en renoveren van woningen, maar ook steeds meer met aanvullende producten en diensten. Kortom: een breder aanbod dan de term ‘woningbouw’ uit de naam doet vermoeden. Hoogste tijd voor een naamswijziging en hét moment om het nieuwe (verhaal van) BAM onder de aandacht te brengen. Om dat te bereiken, sloeg BAM de handen ineen met Nexwork en ons zusterbedrijf Zandbeek. Het resultaat? Een succesvolle geïntegreerde introductiecampagne, waarin BAM Woningbouw veranderde in BAM Wonen. Een nieuwe naam, een nieuw verhaal én een nieuwe website.

Doelstelling

Aangenaam wonen toegankelijker maken voor iedereen. Met dat uitgangspunt verbreedde BAM zijn focus de afgelopen jaren aanzienlijk. Naast het bouwen en renoveren van woningen richt het bedrijf zich steeds meer op tal van aanvullende producten en diensten. Samenwerking (met bewoners en andere betrokkenen), klantbeleving en innovatie staan hierin centraal. Net als het leveren van hoge kwaliteit tegen een scherpe prijs.

Díe boodschap moest worden overgebracht. Hoe? Met een krachtige merkcampagne, waarin BAM Wonen zich met een nieuwe naam en boodschap nog sterker in de markt zet als betrouwbare en behulpzame partner van zijn bewoners, opdrachtgevers en stakeholders. Een nieuwe website kon daarbij natuurlijk niet ontbreken. 

Aanpak

Samen met ons zusterbedrijf Zandbeek ontwikkelden we een introductiecampagne, om zo het nieuwe verhaal van BAM Wonen op een impactvolle en geloofwaardige manier in de markt te zetten en over te brengen op een brede doelgroep. Een introductievideo vormt het hart van deze campagne. Hierin speelt BAM Wonen in op de herkenbaarheid van het thuisgevoel. We zien verschillende user generated video’s waarin bewoners hún geluksmomentjes thuis filmen. Van gezin tot starter en van alleenstaande tot senior. De video vertelt op een persoonlijke manier dat BAM er voor iedereen is. Deze focus op beleving, duurzaamheid en kwaliteit van leven zien we ook terug in de nieuwe slogan: Welkom thuis. Het merkverhaal krijgt verder vorm op de nieuwe website, waar het een prominente plek krijgt.

Resultaat

De website is inmiddels live en BAM Wonen is een feit. De merkpositionering werd op 9 januari via diverse vakmedia, een direct mailing en een persbericht publiekelijk gemaakt. Op social media is iedereen zonder uitzondering positief over de nieuwe richting én de introductievideo.