Speel video af
Content is kinderspel

case Digital storytelling voor VTech

Content is kinderspel

Speelgoedfabrikant VTech klopte bij Nexwork aan voor een nieuwe website. Natuurlijk kregen ze die. Maar daar bleef het niet bij. Samen met content marketingbureau Zandbeek voorzagen wij ze namelijk van een compleet nieuwe online identiteit, en met succes. Ons werk voor VTech is genomineerd voor een Digital Communication Award en de Grand Prix Content Marketing.

Doelstelling

De online interactie van VTech vond voorheen vooral plaats in een gesloten VTech Club op de website. Aan ons de taak om hier een open, warme gemeenschap van te maken, met clubleden als ambassadeurs. Meer interactie met fans in Nederland en België om zo de spontane naamsbekendheid te verbeteren, dat werd ons doel.

Aanpak

Om dit te realiseren, bedachten we een contentstrategie die focuste op het leggen van een consistente verbinding tussen het merk en zijn producten. Een sympathieke connectie via rijke relevante content, in plaats van een harde commerciële boodschap. Met deze gedachte in het achterhoofd lanceerden we een scala aan marketingactiviteiten om merkbeleving te creëren en vast te houden!

Dat begon met de nieuwe website en minisites voor verschillende soorten speelgoed, bijvoorbeeld voor Zoef Zoef DierenVervolgens ontwikkelden we de VTech Club Facebookpagina. Een prettige omgeving die dagelijks wordt verrijkt met vrolijke, relevante content voor kinderen van 0 tot 12 jaar en hun (groot)ouders. Dit is dé plek waar VTech nu interactie met de doelgroep heeft!

 

'Op Facebook zijn we echt verbonden met onze klanten. Dankzij Nexwork en Zandbeek komt onze gemeenschap hier echt tot leven.'
Danielle Rupp Marketing Manager VTech Benelux

Resultaat

Dankzij de diverse online activaties, doorlopende campagnes en verschillende marketingactiviteiten verbeterde VTech zijn markaandeel substantieel. Van de geselecteerde doelgroep op Facebook werd 70 procent fan. De website VTechNL.com genereert daarnaast 75 procent meer traffic vanuit de social mediakanalen. En via advertenties op Facebook werd een click through rate van zo’n 7 procent gehaald. Een advertentiecampagne op Facebook leverde bovendien in een maand tijd 20 procent meer fans op.

Ons doordachte marketingplan en de inzet van een sterke middelenmix op Facebook zorgen voor een verhoogde brand awareness en stijgende klantloyaliteit. En dat is terug te zien in de verkoopcijfers: een totale omzetstijging van 15 procent, waarvan zo’n 20 procent te danken is aan onze Facebook-activaties. Dat resulteert in een ROI van maar liefst 1 tot 12! 

infographic_Vtech1_oranje.pnginfographic_Vtech2_oranje.png

infographic_Vtech3_oranje.pnginfographic_Vtech4_oranje.png

 

 

dca_logo2014_shortlist.png