Het beste uit jezelf halen

case Toegankelijke website voor Adelante

Het beste uit jezelf halen

Zorggroep Adelante is er voor doorzetters. Voor mensen die niet opgeven, ook als het flink tegenzit. Met onder andere revalidatie, re-integratie en speciaal onderwijs focussen ze op de mogelijkheden van hun cliënten: wat kan iemand nog wel? Die filosofie van het beste uit jezelf halen, trekken ze door in alles wat ze doen. Daarbij past ook een eigentijdse website waarmee ze zichzelf van hun beste kant laten zien.

Doelstelling

Adelante beschikt over een enorme berg aan kennis in hun vakgebied. Op de oude website ontstond hierdoor een wildgroei aan waardevolle informatie. Daar kon niet zomaar enthousiast in geschrapt worden. Adelante zocht daarom een partner die hun website, www.adelante-zorggroep.nl, opnieuw kon opbouwen.

Aanpak

In onze frisse start gingen we uit van het beste van Adelante: de mensen. We herstructureerden de website op basis van de customer journey. Daarbij stelden we de belangrijkste doelgroepen van Adelante centraal: de cliënten, verwijzers en samenwerkingspartners. Ook brachten we de kernactiviteiten van Adelante beter in beeld. We brachten deze doelgroepen en kernactiviteiten samen in bijzondere ervaringsverhalen. Bijvoorbeeld dat van Pascalle, die na een dwarslaesie een berg beklom met haar handbike. Of dat van Yasin en Lina, die dankzij hun cochleaire implantaten weer goed meekomen op school. Speciaal voor verwijzers ontwikkelden we een verwijsportaal, waarin zij op laagdrempelige wijze patiënten kunnen doorverwijzen.

Resultaat

Dankzij onze online inspanningen weten cliënten, verwijzers en samenwerkingspartners hun weg naar én op www.adelante-zorggroep.nl feilloos te vinden. De schat aan informatie is er niet langer een die je moet zoeken, maar een die je eenvoudig kan bekijken. Maar nog veel belangrijker: Adelante laat zich dankzij de persoonlijke verhalen nu ook online van haar menselijke kant zien. En ook op (potentiële) medewerkers heeft de nieuwe site een positief effect. Zo is het aantal sollicitaties sinds de livegang aanzienlijk toegenomen. Kortom: Adelante heeft ook online het beste uit zichzelf gehaald.

 

“De realisatie van onze nieuwe website verliep volgens het boekje: plezierig, oplossingsgericht en in een open sfeer. Wij zijn trots op het resultaat!”
Jeroen van der Veen, ontwikkelteam, Adelante